Een gezellig nieuw maatje thuis

Kun jij wel wat extra gezelligheid gebruiken thuis? Overweeg dan om een puppy te nemen. Een hond is niet zomaar een huisdier. Nee, een hond wordt opgenomen in de familie en brengt een knusse sfeer thuis. Na het werk kun je even uitrusten met de hond op de bank of ga je even een frisse neus halen door je maatje uit te laten. Een echte aanrader dus, alleen wat moet je allemaal regelen om een thuis te creëren voor je nieuwe puppy? 

Bench voor een fijn thuis

Een puppy moet vanaf het begin af aan bij zijn nieuwe baasje een fijne, veilige plek hebben. Daarbij kan een bench helpen. Hier kan een puppy tot rust komen en ’s nachts slapen. Een bench creëert een knus gevoel, wat de puppy op zijn gemak stelt. Daarnaast gebruikt men een bench bij het zindelijk maken van honden. Honden plassen namelijk niet op hun slaapplek. Tenslotte zorgt een bench ervoor dat je jouw puppy even onbewaakt achter kunt laten. Puppy’s hebben de neiging veel te knabbelen aan interieur. Als je snel naar de winkel moet om boodschappen te doen, is het daarom handig om de puppy in de bench te laten. Op die manier blijft al het interieur intact. Na een paar maanden kun je de bench vervangen met een hondenmand. Zo heeft je hond nog steeds een comfortabel plekje. 

De juiste voeding

Net als bij mensen, heeft voeding bij honden ook invloed op de gezondheid. Het is belangrijk dat je je huisdier gevarieerd eten geeft. Waar moet je opletten bij het kopen van hondenvoer? Een gezonde voeding voor honden bestaat uit voldoende eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Op de verpakking van hondenvoer staat vrijwel altijd vermeld hoe groot de porties moeten zijn. Het is belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt. Honden die te veel eten, kunnen namelijk ongezond worden. 

Puppycursus

Vanaf het begin dat je jouw puppy thuis welkom mag heten, is het belangrijk dat je werkt aan een consequente opvoeding. Puppycursus kan je hierbij goed helpen. Iedere hond is anders. Daarom is het fijn om iemand te hebben aan wie je vragen kunt stellen over de opvoeding van je nieuwe maatje thuis. De puppycursustrainer kan samen met jou kijken naar mogelijke oorzaken en oplossingen voor bepaald gedrag. Daarnaast is puppycursus een manier om met andere hondeneigenaren in contact te komen. Samen deel je ervaringen, waar je alleen maar wijzer van kunt worden. 

Geef een antwoord